Sajópálfalai Zarándokház programjai

Az aktuális programokról erre a linkre kattintva tudhat meg bővebb információkat.

 
Az Egyházmegye
 
Az Egyházmegye papsága
 
Esperesi Kerületek
 
Álláslehetőség


 Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény 

gyermekfelügyelő munkakör

pszichológus

növendékügyi előadó

humánpolitikai adminisztrátor


 

 

 

 
Köznevelési Intézményeink
 
Szociális és gyermekvédelmi intézményeink

Szent Anna Szeretetotthon

Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény

Szent Miklós Óvoda, Bölcsőde és Családi Napközi (bölcsödéje)

 
PÁLYÁZATOK

Miskolci Egyházmegye épületeinek energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése


Hárman egységben- Egyházi kulturális örökség fenntartása közös kulturális és turisztikai fejlesztés jegyében

Ajánlattételi dokumentáció

Vállalkozói szerződés

Projekt összefoglaló


„Kősziklára Építünk” Görögkatolikus oktatási intézmény fejlesztése Edelényben


Mozgás, közösség- és oktatás fejlesztési háttér megteremtése a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában


Ajánlattételi dokumentáció (kerítés)


Vállalkozói szerződés (kerítés)


 

Adatszollgáltatás

 

 
A Miskolci Apostoli Exarchátus Közbeszerzés
 
Fenntartói értékelés

2013/2014 tanév

2014/2015 tanév

Köznevelési intézményeink helyzetértékelése 2014-15

 
Miskolci Apostoli Exarchátus Közbeszerzés

Közbeszerzési terv 2015.1.

Közbeszerzési terv 2015.2.

Közbeszerzési terv 2015.3.

 
Hírek, aktualitások
Hírek, aktualitások : Zsoltárokkal hegymenetben – személyes beszámoló az irotai zsolozsmás napokról

Zsoltárokkal hegymenetben – személyes beszámoló az irotai zsolozsmás napokról

Laskay Anna  2015.07.18. 08:01


„Emelkedőn nehezebben halad az ember, a magaslattal küzdve lassul a tempó, kialakul egy újfajta ritmus. Majd a lélek is a léptekhez igazodik. Ha igyekezni próbálunk, látványos a kudarcunk. Győz a magaslat, mi pedig levegő után kapkodva, tehetetlenséggel küszködve, megállni kényszerülünk. Jobb, ha elfogadjuk: lassítanunk kell, ha hegymenetben haladni szeretnénk. Kitartó, egyenletes és jól megválasztott ritmusra van szükségünk, ahhoz hogy megérkezhessünk.

Lassabb tempónál hamarabb észrevesszük az értékeket, azokat az ajándékokat, amelyeket Isten utunkra készített. Hiszen nem enged felkészületlenül indulni, s mellettünk van az emelkedőn is! Csupán el kell hinnünk, lassíthatunk, akkor is odaérkezhetünk. Ha hegymenetünkhöz imádság is társul, megtapasztaljuk, hogy nemcsak megérkezhetünk, hanem jóval többet meríthetünk az útból, s a végcélnál is bőségesebb a csoda. Sőt egyfajta paradoxonként sokkal gyümölcsözőbb lesz az eltelt idő, s messzebbre jutunk, hiába nem sietünk. Olyan távlatokba tekinthetünk, amely sehogy másként el nem érhető!

Ahogy a hegyre felérve messzebb lát az ember, ugyanúgy az imádság által kinyílik a szív, s sokkal több fér el benne. Kinyílik az értelem és sokkal befogadóbbá válik. Eredményesebb, közvetlenebb, szeretetteljesebb lesz az embertársainkkal és az Istennel való kapcsolatunk. Valahogy a rövidebb idő és a kevesebb cselekedet is több eredményre vezet. S vezet! Mert érezhetjük az Isten közelségét minden pillanatban, a nehezekben ugyanúgy, mint a könnyűekben. Ha hagyjuk, hogy életünket átjárja az imádság, fogékonyabb lesz a szemünk az isteni csodák meglátására, fülünk az égi hang meghallására, s kezünk az Isten ügyének előmozdítására. Nem rettent az ismeretlen, az időjárás vagy a testi fáradtság, ha ezek megélése közben is a Mennyeiekhez fohászkodunk.

Erre tanítottak engem az Irotai zsolozsmás napok. A hétfői vecsernyével megkezdett imafolyam, amely napról-napra nagyobbra duzzadt a kisesti- és az éjféli zsolozsma, az utrenye, a déli istentisztelet és az imaórák által. Ezek a szertartások és a Szent liturgiáról szóló előadások adták meg a hegyen lévő templomba igyekezve lépteim ritmusát. S a folyamatos zsoltározás tovább emelte lelkemet.”

Évekkel ezelőtt, legelső zsolozsmázásomkor ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Ennél kifejezőbben most sem tudnám leírni azt, amit a zsolozsmás napok számomra jelentenek.

Sokan megtapasztalták már azt az élményt, amiért minden esztendőben visszatérnek, de évről-évre vannak először érkezők is. Az Irotai Zsolozsmás Napok életre hívói - érsek atya, s az akkor még papnövendék, Juhász Géza mellett - Polyák Péter és Polyák Imre atyáék, egy 23 évvel ezelőtti moldvai kolostorlátogatás után döntöttek úgy, szeretnék ők is a szerzetesi zsolozsmát követve, az effajta imádságot átélni. Különösen jó volt ezt felidézni a megszentelt élet évében!

A zsolozsmázók már a kezdetektől közösséget alkotnak, hiszen a szertartások közti zsoltárolvasás folyamatának biztosítása összeköti őket. Mindannyian összekapcsolódunk az imádságban. S a záró püspöki Szent Liturgiát valóban közös ünnepként éljük meg. A hazaindulást megelőző szeretetvendégségen pedig ismét megtapasztaljuk, hogy mit jelent a gondoskodás és a Gondviselés.

Mindezt megmutatta az ez évi irotai zsolozsmázás is, hiszen Atanáz püspök atya a Szent Liturgián éppen a megszentelt élet évéről, s a szerzetesi életforma világi hívők számára is fontos gyümölcseiről beszélt. Kiemelve, hogy a nyári szabadság az elmélyült imádságnak is ideje lehet. Fülöp érsek atya Szent Liturgiáról tartott előadásai pedig még inkább előkészítették a csütörtöki közös ünnepet. Ő leginkább – a hívőként is lényeges – előkészületet, a bemeneteket, mint Krisztus jelenlétének fontos mozzanatait, s a szentáldozást, a Krisztussal való legfontosabb találkozást emelte ki a liturgiából. De beszélt a zsoltárok liturgia-szövegekben való jelenlétéről, a számunkra nehezen elfogadható emberek szeretetének módjáról és az egyházi évben megélt ünnepek személyiséget építő voltáról. Megrendítő volt szembesülni azzal, hogy mennyire vár minket erre a közös ünnepre az Isten, s hogy mi minden segíti érzékszerveinket (tömjén, ikon, ének, áldozás), hogy minél teljesebben átélhessük a Szent liturgiát. Az idei év legfőbb üzenete azonban számomra Fülöp érsek atyától a következő: Nem nehéz kereszténynek lenni! Ezekben a napokban mi is ezt éreztük, akik ott voltunk Irotán.

 

 

                                                                                                                            

 
Akropolisz Szabadtéri Színház

 

További információk a Facebook-on

 
Kegytárgybolt aktuális ajánlata

 

November 10 és 11-én

(csütörtök, péntek)

ZÁRVA!

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől - péntekig

900-1700

Elérhetőség:

46-792-718

30-723-5415

kegytargybolt@exarchatus.hu

A kegytárgybolt ajánlata elérhető

erre a linkrekattinva.

 
Missziós iroda

További információkért kattintson a képre!

 

Nyitvatartás

Szeptember 19-23-ig

Hétfő: 1100-1700

Kedd: 1100-1700

Szerda: 1100-1700

Csütörtök: 1100-1700

Péntek: 800-1400

 


Pszichológusi segítség a Missziós Irodában


Elérhetőség

792-713

30-957-7069

missziosiroda@gmail.com

 

 
Egyházközségek saját oldalai
 
Ajánlott oldalak
 
Katolikus Média
 
kereső

Exarchatus www
 
 

Kapcsolat

Elérhetőségeink

sajto@mi.gorogkatolikus.hu

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE